Dugnad til russ

Dugnad for russ

Russetiden koster gjerne en del penger, uansett hvordan man snur og vender på det. Russeklær koster litt, og det samme gjør selve festingen. Mange ønsker seg dessuten en russebil, og det er ikke lenger slik at det holder med en gammel, slitt bil i riktig farge. En russebuss koster gjerne over én million kroner, og da sier det seg selv at man må få inn ekstra penger. 

En av de vanligste måtene for å få inn penger til russetiden er å arrangere salgsdugnad. Det har faktisk blitt så vanlig at ordene går hånd i hånd – dugnad, russ. Planleggingen til russetiden starter gjerne flere år i forveien, slik at man har muligheten til å gjennomføre flere dugnader før russefeiringen starter. Ved å starte planleggingen i god tid, kan dere sikre at dere klarer å fylle russekassen. Husk at det er mye annet som krever tid og innsats det siste året på videregående, så jo raskere dere kommer i gang, jo bedre er det.

Hvordan tjene penger til russetiden

Russetiden er et av høydepunktene i ungdomsårene, og de fleste har gledet seg i flere år til akkurat denne feiringen. Da er det dumt om selve russetiden skal bli begrenset av at man ikke har samlet inn nok penger. Det første dere bør gjøre er å sette opp et budsjett for feiringen. Når dere har fått en oversikt over hvor mye penger dere trenger, må dere bestemme dere for hvordan de skal tjenes inn. Vi anbefaler salgsdugnader, da dette er en fin og enkel måte å tjene penger på. Velg blant våre populære produkter, for eksempel toalettpapir eller tørkepapir, og kom i gang så fort som mulig.

Hvorfor koster det så mye å være russ

Det er ikke til å stikke under en stol at det koster mye å være russ. Veldig mye. Dette gjelder også hvis man velger bort den største utgiften, russebil/-buss. Selv om man velger å droppe hele russebilen, trenger man penger til russeklær og fester eller festivaler.

Hvorfor er dugnad egnet for russ

I årene fram til man blir russ, har man et felles formål. Man ønsker å få inn penger slik at russetiden skal bli best mulig, og de færreste har nok penger til å ta av egen lomme. Det er nettopp derfor dugnad er et godt valg for russ, enten det er snakk om små grupper eller hele klasser. En russedugnad styrker dessuten samholdet, og alle som er involvert får nyttig erfaring om ansvar og økonomi.

Russ

Vil dere også selge våre populære produkter?

Bestill gratis vareprøver

Når bør russ starte med dugnad

Russetiden er gjerne noe man ser frem til i mange år, og kanskje spesielt fra man starter på videregående. På dette tidspunktet er det bare litt over to år til man er russ selv, og det er viktig å starte forberedelsene tidlig. Siden russefeiringen kan komme til å koste en god del, er det lurt å starte dugnadsarbeidet tidlig. Kommer man i gang allerede i første klasse på videregående, har man tid til å gjennomføre flere runder med dugnad før russetiden starter.

Hvor mye kan russ tjene på dugnad

Det er ingen øvre grense for hvor mye man kan tjene på salgsdugnad. Her er det kun egeninnsats og tidshorisont som avgjør hvor stor russekassa kan bli til slutt. Så lenge man starter planleggingen tidlig og setter av tid til dugnadsarbeidet, kan man få akkurat den russefeiringen man ønsker seg.

Russ
Tips

Om Dugnaden.no

Vi i Dugnaden.no har selv bakgrunn i bl.a. korps- og idrettsmiljøet. Vi kjenner dugnadsarbeid «ut og inn».

Dugnaden.no har som formål å tilby produkter som bidrar til inntekter for lag/foreninger, skoleklasser og andre frivillige genom dugnad. Samtidig skal selve dugnaden være enkel å gjennomføre for dere. Dette har vi arbeidet med siden 2007 som den første seriøse dugnadsleverandør innen våre produktområder.

Produktene våre holder meget god kvalitet og er produsert hos profesjonelle leverandører som f.eks Essity som produserer vårt papir. Det gir trygghet, både for dugnadsselgerne og forbruker, og gjør det til en enklere dugnad.

Vi holder til på Nøtterøy (rett sør for Tønsberg) hvor vi har vårt eget lager. Dette gir oss god fleksibilitet og leveringssikkerhet når det gjelder å forsyne hele dugnads Norge.

Les mer: Hva er Dugnad | Dugnadssalg | Dugnad til klassetur | Dugnad for russ  | Dugnad for idrettslag  | Tjene penger | Dugnad

Kontakt oss

  • Dugnaden
    Mølleveien 35
    3140 Nøtterøy
  • Barnekreft foreningen

Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.