Dugnad for idrettslag

Dugnad for idrettslag

Ønsker du å gjøre dugnad for idrettslag med ditt lag eller forening? Vi på Dugnaden.no har lettsolgte produkter som toalettpapir, sokker og tennposer som du og ditt idrettslag kan selge. Vi gjør det enkelt å komme i gang, slik at dere kan begynne å tjene penger med en gang!

Dugnad er et av idrettslagenes viktigste og mest effektive verktøy for å samle inn penger. Faktisk er slike dugnader ofte nødvendige for å kunne tilby et godt aktivitetstilbud til barna. En av de viktigste grunnene til å arrangere salgsdugnad er for å unngå at noen blir stående utenfor fordi familien ikke har råd til å dekke egenandelen. Ved å velge dugnad for å finansiere turen eller treningsleiren, er det lettere at alle kan være med.

Alle som er medlem i et idrettslag, må betale en medlemskontingent. Denne skal dekke noen av klubbens utgifter, men kontingenten er sjelden stor nok til å dekke alt. Det koster å drive med idrett, og man trenger ofte nytt utstyr i form av drakter, baller eller annet. Mange idrettslag ønsker dessuten å delta i cuper eller dra på treningsleir. Dette koster endel, men det er ikke alle som vil kreve at hvert medlem betaler en egenandel.

Dugnad – en integrert del av norsk idrettskultur

Dugnad for idrettslag er ikke bare en innsamlingsmetode, men en integrert del av den norske idrettskulturen. Ordet 'dugnad' stammer fra norrønt og har vært en del av norsk kultur i århundreder. Det representerer et samarbeid der alle bidrar etter evne for fellesskapets beste. Denne tradisjonen er spesielt sterk i idrettslag, der dugnadsarbeid bidrar til å bygge et sterkere fellesskap og sosialt samhold.

Hvordan tjene penger til idrettslag?

Salgsdugnad er av de enkleste og mest effektive måtene å få inn penger på. Dette er en av de viktigste ressursene for de aller fleste idrettslagene, og et nødvendig verktøy for å kunne tilby et godt aktivitetstilbud. En slik salgsdugnad kan gjennomføres på gruppenivå, for hvert alderstrinn eller for hele idrettslaget. 

Valg av dugnad for ditt lag

Når det kommer til å velge riktig dugnad for idrettslaget, er det viktig å vurdere hva som vil appellere mest til potensielle kunder. Tradisjonelle dugnader som dopapir salg og salg av sokker har vist seg å være effektive, da disse er hverdagsprodukter som folk alltid trenger. Dugnad sokker har blitt populært på grunn av deres kvalitet og miljøvennlighet. Å selge førstehjelpsskrin som dugnad for idrettslag er en god idé, da det er et praktisk og livsviktig produkt som appellerer til bevisstheten om sikkerhet og helse i sportsmiljøer.

Vi har lang erfaring med dugnad for idrettslag, og hjelper dere gjerne med å velge produkter. Vi kan også gi tips om hva man bør tenke på ut fra hvilken sesong det er, for eksempel. Tennposer fungerer ekstra bra om vinteren, mens toalettpapir fungerer stort sett hele året.

Hva trenger idrettslaget penger til?

Idrettslag trenger penger til alt fra sportsutstyr til treningsleirer og andre arrangementer. Sportsutstyr er dyrt, selv om man kjøper i store kvanta, og da er det dumt at klubbkassa er slunken når man trenger nye drakter eller nye fotballer. De fleste idrettslag ønsker også penger til å delta på treningssamlinger eller andre arrangementer. Selv om det er idrett som står i fokus, er det også viktig å sørge for godt samhold i gruppa ved å delta på sosiale begivenheter.

Hvorfor er dugnad et godt valg for idrettslag?

Ved å arrangere salgsdugnad, får man inn penger til klubbkassa, men dette er langt fra den eneste fordelen. Dugnadsarbeid oppleves gjerne som sosialt og gøy, og det skaper et unikt samhold i idrettslaget. Siden et idrettslag gjerne består av barn i ulike aldre, kan det også være en fin mulighet til å bli kjent med andre medlemmer. Dugnadssalg kan også være en lærerik opplevelse for yngre medlemmer, som lærer verdien av hardt arbeid og samarbeid mot et felles mål.

Idrettslag

Vil dere også selge våre populære produkter?

Bestill gratis vareprøver

Hvor mye penger kan man tjene på dugnad for idrettslag?

Det er ingen begrensning på hvor mye idrettslaget kan tjene på salgsdugnad. Her er det kun tid og innsats som setter grenser. Idrettslag har alltid behov for mer penger, og det kan være lurt å ha én eller flere faste dugnadsperioder i løpet av året. 

På denne måten slipper man å starte fra null når man plutselig blir invitert med på treningsleir eller når fotballmålet må erstattes. En velorganisert dugnad kan ofte innbringe betydelige summer, som kan brukes til å dekke en rekke utgifter.

Slik kommer du i gang med dugnad for idrettslag

Å starte en dugnad for ditt idrettslag kan virke overveldende, men med riktig planlegging og organisering kan det bli en smidig og givende prosess. Her er noen steg for å komme i gang:

Russ

Definer målene: Bestem hva idrettslaget trenger å samle inn penger til. Er det nytt utstyr, treningsleirer, eller deltakelse i turneringer? Ha et klart mål som motiverer laget.

Planlegg dugnaden: Sett en tidsramme for dugnaden. Planlegg hvordan produktene eller tjenestene skal markedsføres, hvem som skal gjøre hva, og hvordan pengene skal samles inn og håndteres.

Mobiliser medlemmene: Engasjer alle medlemmer og deres familier. Forklar viktigheten av dugnaden og hvordan den bidrar til idrettslagets mål. Dugnad er en felles innsats og krever engasjement fra alle.

Markedsføring: Bruk sosiale medier, lokale samfunnshus, skoler og andre plattformer for å markedsføre dugnaden. Jo bedre dere er til å spre ordet, desto mer vellykket blir dugnaden.

Gjennomføring og oppfølging: Under selve dugnaden, sørg for god kommunikasjon og koordinering. Etter dugnaden, takk alle som bidro, og rapporter om resultatene og hvordan midlene vil bli brukt.

Samfunnsbidrag gjennom dugnad

Dugnad for idrettslag er mer enn bare en pengeinnsamlingsaktivitet; det er også en måte for idrettslag å bidra til samfunnet. Gjennom dugnadsaktiviteter lærer medlemmene verdien av å bidra til et større formål, og dette styrker følelsen av samfunnsansvar og fellesskap.

Dugnad for idrettslag og foreninger spiller en kritisk rolle i å støtte idrettsaktiviteter og samfunnet som helhet. Det er en effektiv måte å samle inn midler på, samtidig som det bygger samhold, lærer unge verdien av hardt arbeid, og bidrar til samfunnet. Gjennom kreativ tilnærming og samarbeid, kan dugnad for idrettslag være en både givende og morsom opplevelse for alle involverte.

Dugnad for idrettslag hos Dugnaden.no

Hos Dugnaden.no er vi anerkjent innen dugnadssektoren og tilbyr en sikker og effektiv salgsprosess for dugnader. Våre produkter er av topp kvalitet, og vi tilbyr et bredt spekter av alternativer å velge mellom. Dette inkluderer høykvalitets toalettpapir og tørkepapir. Alle våre toalett- og tørkepapirprodukter er miljøvennlige og Svanemerket, noe som gjør dem ideelle for gjenvinning. Vårt sortiment strekker seg også til andre spennende varer som tennposer, brannpledd og julekort.

Du kan også selge produkter fra oss gjennom dugnad for russ og dugnad til klassetur!

Tips

Om Dugnaden.no

Vi i Dugnaden.no har selv bakgrunn i bl.a. korps- og idrettsmiljøet. Vi kjenner dugnadsarbeid «ut og inn».

Dugnaden.no har som formål å tilby produkter som bidrar til inntekter for lag/foreninger, skoleklasser og andre frivillige genom dugnad. Samtidig skal selve dugnaden være enkel å gjennomføre for dere. Dette har vi arbeidet med siden 2007 som den første seriøse dugnadsleverandør innen våre produktområder.

Produktene våre holder meget god kvalitet og er produsert hos profesjonelle leverandører som f.eks Essity som produserer vårt papir. Det gir trygghet, både for dugnadsselgerne og forbruker, og gjør det til en enklere dugnad.

Vi holder til på Nøtterøy (rett sør for Tønsberg) hvor vi har vårt eget lager. Dette gir oss god fleksibilitet og leveringssikkerhet når det gjelder å forsyne hele dugnads Norge.

Les mer: Hva er Dugnad | Dugnadssalg | Dugnad til klassetur | Dugnad for russ  | Dugnad for idrettslag  | Tjene penger | Dugnad

Kontakt oss

  • Dugnaden
    Mølleveien 35
    3140 Nøtterøy
  • Barnekreft foreningen

Vi tilbyr klasser, lag og russegrupper en enkel måte å tjene penger på, for å nå sine mål.